Nagy Dániel Viktor

Nagy Dániel Viktor bemutatkozása (pdf)

Az önkifejezés és a játék öröme éltet. A pálya, amit választottam tulajdonképp életvitel és szemléletmód is egyben, így mondhatom, hogy a hétköznapokban és a munkámban egyaránt a teremtés művészete foglalkoztatja a fantáziámat. Azért a színművészetet választottam tanítómesteremül, mert a leküzdhetetlen szereplési vágy mellett önmagam és az élet mélyebb megértése is motivált a pályaválasztás idején. Sok időt és lehetőséget kaptam határaim keresésére és adottságaim készséggé fejlesztésére mind az Új Színház stúdiójában, mind az SZFE zenész színművész osztályában.

Szabadúszóként a szinkronizálástól kezdve a versen, zenén és filmművészeten át a színpadig személyemre szabottan dolgozhatok. Friss diplomásként sok helyen és sokféle munkában van szerencsém részt venni. Érdekel ez a fajta a sokszínűség, az újszerű élethelyzetek, mivel kihívást és önkifejezési lehetőséget látok bennük. A hangképzésre és a zenés színház magas szinten való művelésére elhivatottan tekintek, ez ugyan sok odafigyelést és áldozatot is követel életvitelemben, de boldogan teszek ezeknek eleget. Hangmesterem, prof. Bagó Gizella, támogat és fejleszti énektudásomat a mai napig.

Lukáts Andorral együtt tartottuk életben a "Görög -beavató- színházi sorozat"-ot az elmúlt 2 évben a Sanyi és Aranka színházban. Kapcsolatunk még az egyetemen kezdődött, amikor a közös munkánk során észrevettük, hogy egy színházi nyelvet beszélünk, mélyen értjük egymás humorát és azóta keressük az együtt gondolkodás lehetőségeit. Idestova 8 előadást hoztunk létre. Hálás vagyok, hogy megtisztelt bizalmával és beajánlott a mentori programba. Reményeim szerint nagyszerű találkozások várnak rám az elkövetkező évben és különleges tapasztalatokkal gazdagodom, amelyeket amúgy is keresek hétköznapjaimban.
Köszönöm a lehetőséget.

2006-2008: Új Színház Stúdió
2008-2013: Színház- és Filmművészeti Egyetem
2013-2014: Szabadúszó színművész

Fontosabb színházi szerepeim:

2012
Vígszínház: Csongor és Tünde - Kurrah, Kalmár (r: Puskás Zoltán)
Vígszínház: A lovakat lelövik, ugye? - Patkó Béla (r: Eszenyi Enikő)
Ódry Színpad: A 1/2 kegyelmű - Lebegyev (r: Zsótér Sándor)

2013
Ódry Színpad: Jubileum - Sipucsin (r: Lukáts Andor)
Pécsi Nemzeti Színház: A Dzsungel Könyve - Maugli (r: Böhm György)
Manna Kulturális Egyesület: Edith és Marlene - Marcel, Theo (r: Mészáros Márta)
Pécsi Nemzeti Színház: Padlás - Herceg (r: Böhm György)
Orlai Produkciós Iroda: Római Vakáció (r: Pelsőczy Réka)

2014
Sanyi és Aranka Színház: Andromakhé - Meneláosz (r: Lukáts Andor)
Ódry Színpad: Tajtékos Napok - Nicolas (r: Fehér Balázs Benő)
Orlai Produkciós Iroda: Happy Ending (r: Gergye Krisztián)
Kultúrbrigád: Őrült Nők Ketrece - Francis (r: Alföldi Róbert)
József Attila Színház: Cigánykerék - Zaki (r: Böhm György)

Budapest, 2014. október 7.

Bejelentkezés