Kiss Flóra

Kiss Flóra bemutatkozása (pdf)

23 éves vagyok, Celldömölkön születtem. Körülbelül 7-8 éve foglalkozom énekléssel. 5 évig autodidakta módon tanultam, ez alatt egyre komolyabban kezdett érdekelni a hangképzés és a kreatív együttműködés a különböző zenei műfajok hangszeres előadóival.

 A zene szeretetével édesapám "fertőzött meg", segítségével én is egyre nyitottabb és nyitottabb lettem a különböző műfajokra, amik persze mind hatottak rám, és sokat hozzátettek ahhoz, aki vagyok, és reményeim szerint sokat hozzátesznek majd ahhoz, aki leszek. Édesapám őszinte érzelmekkel, előítéletek nélkül viszonyul a zenéhez, s a hatására én is egyre fogékonyabb lettem az igényes zenére. Az ő kedvenceit hallgatva kezdtem énekelni. Először csak halkan, majd egyre hangosabban és hangosabban, ahogy a szívemhez közelített az éneklés öröme,- mígnem egyszer magamat teljesen elfeledve olyan hangos lettem, hogy más is meghallott. Ekkor kezdett komolyabbra fordulni a dolog...

A kezdet persze korántsem mondható különlegesnek, inkább lelkes próbálkozások halmazának, hisz nem az anyatejjel szívtam magamba a zene értését. Volt rock zenekarom a kilencvenes évek nem éppen kuriózumnak számító slágereivel és rock klasszikusokkal, így próbálván kitörni a gimnázium szürke és unalmasnak tűnő világából. Próbákra és vidéki rendezvényekre jártam a barátaimmal; szép időszak volt.

Érettségi után elkezdtem a Kodolányi János Főiskola 2 éves Kommunikáció és Média szakát, de akkor már az éneklés elkötelezettjének éreztem magam. Folyvást csak zenéket kutattam az interneten, és nehezebbnél nehezebb dalokat találtam magamnak, amiket aztán órákig gyakoroltam. Volt, hogy zongora, vagy szaxofonszólókat énekeltem, amit a szomszédok elég rosszul tűrtek. Ez a lelkesedés odáig vezetett, hogy a záróvizsga helyett új színteret kerestem magamnak ahhoz, hogy végre azzal foglalkozzak, amit szeretek- ez volt a Kőbányai Zenei Stúdió. Büszke vagyok rá, hogy az első fordulóban bekerültem. Olyan hirtelen beszippantott ez a világ, hogy csak idő közben eszméltem rá: teljesülnek a vágyaim. Jelenleg negyedéves, szakvizsgával rendelkező diáknak számítok, és a zenetanítási ismereteimet bővítem ebben az évben. Itt találkoztam Fekete-Kovács Kornéllal, aki két évig volt a zenekarvezető tanárom. A főtárgyaimat Bodza Andrea, Faith Ildikó és Berki Tamás tanította.

Évek óta dolgozom dalszerzőként és szólóénekesként.

Nagyon szeretem a jazzt, s nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan neves magyar zenész kért fel közös munkára zenekarában lévő együttműködésre, mint Fekete-Kovács Kornél, így a tavalyi évadtól sextettjének tagjaként, és az általa vezetett Modern Art Orchestra rendszeres vendégénekeseként is láthat a közönség. A MAO-val három koncerten is énekelhettem Mike Garsonnal, a David Bowie Band billentyűsével.

3 éve vagyok tagja a Voler Mouche nevű elektronikus chill out zenekarnak, jelenleg a második albumunkat készítjük. Dalainkat az MR2 Petőfi Rádió is játssza.

A közelmúltban nagy sikerrel induló Budapest Voices nevű, 12+1 tagú kórusformáció altját erősítem. Az együttesnek 2014 szeptemberében jelent meg első nagylemeze Alternatívák címmel. ( http://budapestvoices.hu/ )
Vokalistaként működtem közre az Emil Rulez! zenekar Gyere át! című albumán, valamint A Dal című műsorban. De vokáloztam még Szalóki Ági 2014-ben megjelent Körforgás című lemezanyagának bemutatóján, és több koncertjén is.

2014 nyarától saját formációmmal munkálkodom, kísérletezem. Átdolgozásainkkal már bemutatkoztunk a nagyérdeműnek az Opus Jazz Clubban.

Mivel pályakezdőnek számítok, fontosnak tartom, hogy kíváncsiságomat éberen tartsam, és új zenei színtereken is legyen bátorságom mozogni.

Rengeteget köszönhetek az iskolámnak, a Kőbányai Zenei Stúdiónak és Fekete-Kovács Kornélnak, hogy egyengetik az utamat és támogatnak mindenben. Nélkülük most egész biztosan máshol tartanék; igyekszem rászolgálni a bizalmukra.  Fontosnak érzem a bennem rejlő ösztönösséget és kreativitást megőrizni. De rengeteget kell még tanulnom, és nagyon sok emberrel kell megismerkednem. Hiszek abban, hogy mindenki hatással van mindenkire, és ezek a hatások kijelölik az utat, ami mentén haladunk. Megtanulhatjuk, hogyan érdemes és hogyan nem.

Nagyon hasznosnak érzem ezt a mentorprogramot, hiszen tapasztalt embereket ismerhetek meg, és tanulhatok tőlük. Felnyithatják a szemem olyan dolgokra, amik segítenek az önállósodásban. Megtisztelő ilyen szakemberek szavait követni. Sok olyan szegmens van a pályán, ami esetleg elbizonytalanodást vagy nehézségeket okozhat, jó, ha ilyenkor az ember kap megerősítést olyan emberektől, akik véleményét nagy becsben tartja.

Köszönöm a lehetőséget!

2014.10.07.

Bejelentkezés