Kéringer Dávid

Kéringer Dávid bemutatkozása (pdf)

1994-ben születtem Budapesten.

Zenész szülők révén hamar kerültem a zene közelébe. 

2001-től tanultam szolfézst, furulyát, zongorát, ütőt a Weiner Leó és Tóth Aladár zeneiskolákban.

2007-ben elkezdtem a klarinétot Kohán István növendékeként.
2009-ben felvételt nyertem a budapesti Bartók Konzervatóriumba (Gyulai Endre tanszakára).

A középiskola elvégzése után 2013-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinét szakos hallgatója (Szatmári Zsolt és Pálfi Csaba keze alatt) és a Bartók Konzervatórium szaxofon szakos tanulója vagyok (Seleljo Erzsébet tanárnőnél).

A 2012-ben Novi Sad-ban megrendezett Anton Eberst nemzetközi klarinétversenyen 2., valamint a 2013-as országos klarinétversenyen 1. díjat szereztem.

2014 februárjától dolgozom a Nemzeti Színház egy produkciójában szaxofonosként és klarinétosként.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szimfonikus és kamarazenekarának tagja vagyok 2014 januárjától, amellyel a nagyszabású Hommage á Ligeti koncertsorozatának befejező koncertjét játszottuk a Művészetek Palotájában (Rácz Zoltán vezetésével). (Requiem, Hamburg Concerto)

Idén kerül bemutatásra Eötvös Péter Lady Sarashina című operája, a Zeneakadémia és a Budapesti Vonósok közös munkájaként, melyben szintén részt veszek.

A Bartók Konzervatórium fúvószenekarának négy évig basszusklarinétos, most szaxofonos tagja vagyok (Kiss Zoltán vezényletével) és játszottam a szimfonikus zenekarban Bolyki Zoltán és Kaposi Gergely irányítása alatt. Ezek a zenekarok számtalan rangos koncertterem (Zeneakadémia nagyterem, MÜPA Hangversenyterem és Fesztivál színház) rendszeres szereplői, valamint fesztiválok és versenyek résztvevői.
Ezek mellett aktívan foglalkozom a régizenével blockflötejátékosként, mint szólista (2011-ben budapesti 1. helyezést, 2013-ban országos 2. helyezést értem el, tanárom Bánfi Balázs) és több zenekarban, kamaracsoportban játszom. Legjelentősebb ezek közül a Simplicissimus nevű fiatalokból álló együttes.


A mentorálásra való jelölés abszolút meglepetésként ért. Hízelgő számomra, hogy egy ilyen művész által jelölve vagyok, és hogy ilyen neves embereket ismerhetek meg a klub által.

Örömmel venném, ha a programba bekerülnék. Hatalmas segítség lenne nekünk, művészdiákoknak, ha nem kizárólag szakmailag lennénk felkészítve, hanem az elhelyezkedést könnyítő más létfontosságú dologról tanulni tudnánk. Ahogy értesültem, a program ebben nyújtana segítséget.

Budapest, 2014. október 7.

Bejelentkezés